Skip to content

Крипто валути

Какво трябва да знаем?

Криптовалутите са дигитални пари. Това означава, че нямат физически монети или сметки – всичко е онлайн. Можете да прехвърлите криптовалута на някой онлайн, без посредник, като банка. Биткойн и етериум са добре известни криптовалути, но продължават да се създават нови криптовалути.

Крипто валути - Доход БГ

Как да инвестирамe

След като изберете правилният за вас брокер, то трябва да направите и своят профил. Ще ви бъде изискана лична информация, която вие трябва да попълните и да изчакате за одобрение. След това вие ще можете да депозирате, като при някои брокери има минимална сума за депозит, а при други не. Преди да закупите желаната от вас валута, първо разгледайте таксите и правилата за търгуване на избрания от вас брокер. След всичко това, вие сте напълно готови да закупите първата си крипто валута и да започнете с търгуването.

Преди да инвестиране

Както при всяка инвестиция, преди да инвестирате в криптовалута, трябва да сте наясно с рисковете и как да откриете ако има измама. Ето някои неща, за които трябва да внимавате, докато обмисляте възможностите си.

  • Никой не може да гарантира, че ще печелите пари.

Всеки, който ви обещава гарантирана възвръщаемост или печалба, вероятно е измамник. Това, че една инвестиция е добре известна или има одобрения на знаменитости, не означава, че е добра или безопасна. Това важи за криптовалутата, точно както за по-традиционните инвестиции. Не инвестирайте пари, които не можете да си позволите да загубите.

  • Не всички криптовалути или компании, които популяризират криптовалута – са еднакви.

Разгледайте твърденията, които правят компаниите, популяризиращи криптовалута. Търсете онлайн името на компанията, името на криптовалутата, плюс думи като „преглед“, „измама“ или „жалба“.

Плащане с криптовалута

Ако мислите да използвате криптовалута за извършване на плащане, първо научете важните разлики между плащането с криптовалута и плащането по традиционни методи.

  • Нямате същата правна защита, когато плащате с криптовалута.

Кредитните и дебитните карти имат правна защита, ако нещо се обърка. Например, ако трябва да оспорите покупка, компанията, издала вашата кредитна карта, има процес, който да ви помогне да си върнете парите. Криптовалутните плащания обикновено не са обратими. След като платите с криптовалута, можете да си върнете парите само ако продавачът ги върне обратно.

Преди да купите нещо с криптовалута, проверете репутацията на продавача, къде се намира и как да се свържете с някого, ако има проблем.

  • Възстановяванията може да не са в криптовалута.

Ако се предлагат възстановявания, разберете дали те ще бъдат в криптовалута, щатски долари или нещо друго. И колко ще бъде възстановяването ви? Стойността на криптовалутата се променя постоянно. Преди да купите нещо с криптовалута, научете как продавачът изчислява възстановяванията.

  • Някои данни вероятно ще бъдат публични.

Въпреки че транзакциите с криптовалута са анонимни, те също така могат да бъдат публикувани в публична книга, като блокчейн на Биткойн. Блокчейнът е публичен списък със записи, който показва кога някой извършва транзакции с криптовалута. В зависимост от криптовалутата, информацията, добавена към блокчейна, може да включва информация като сумата на транзакцията. Информацията може също да включва адресите на портфейла на подателя и получателя – дълъг низ от цифри и букви, свързани с цифров портфейл, който съхранява криптовалута. Както сумата на транзакцията, така и адресите на портфейла могат да бъдат използвани, за да се идентифицират кои са действителните хора, които я използват.

Измами с криптовалута

Тъй като все повече хора се интересуват от криптовалута, измамниците намират повече начини да я използват. Например измамниците могат да предложат инвестиционни и бизнес възможности, обещавайки да удвоят инвестицията ви или да ви дадат финансова свобода.

Внимавайте за всеки, който:

  1. Гарантира, че ще печелите пари
  2. Обещава големи изплащания, които ще удвоят парите ви за кратко време
  3. Обещава безплатни пари в долари или криптовалута
  4. Прави твърдения за тяхната компания, които не са ясни

Последни публикации

Търгувайте навсякъде

Как да инвестираме разумно

Крипто валути

10 бързо нарастващи крипто валути

Пасивен доход

Идеи за пасивен доход без втора работа